Zwolle zette 'gelijk de toon': 'Dan zie je Feyenoord om zich heen kijken'

Zwolle zette 'gelijk de toon': 'Dan zie je Feyenoord om zich heen kijken'

15-10-2017 09:06
8

Stef Nijland voelt zich de morele winnaar na het 0-0 gelijkspel van PEC Zwolle in De Kuip. Hoewel Feyenoord de nodige kansen kreeg, bleven de bezoekers overeind.

"Als je van tevoren naar De Kuip gaat dan weet je dat het gaat stormen, zeker in de fase waarin zij zitten", zegt Nijland tegen RTV Oost. "Als je dan ziet hoe we ons daar de eerste helft doorheen voetballen en ook gewoon delen de bovenliggende partij zijn. Ik denk dat ze het heel moeilijk hadden met het plan dat we van tevoren hadden opgesteld."

Na de pauze nam Feyenoord wel het heft in handen, maar Zwolle knokte voor elke meter. "Uiteindelijk is het de tweede helft overleven", aldus Nijland. "Is het heel veel lopen en krijg je voorin nog maar weinig ballen. Maar als je ziet welke energie we er met z'n allen insteken en dat we hier dan een punt pakken is geweldig."

"We zijn hier de laatste jaren ook wel eens geweest waarbij je vanaf de eerste minuut het idee had: wat zijn we hier aan het doen en hoe gaan we in hemelsnaam aan voetballen toekomen", vervolgt de aanvaller. "Maar als je dan gelijk zelf de toon zet, met druk zetten en met goed voetbal, dan zie je de spelers van Feyenoord om zich heen kijken. Dan geeft dat veel vertrouwen."