Rotterdammers vallen tegen: 'Bar slecht, nul creativiteit op het middenveld'

Rotterdammers vallen tegen: 'Bar slecht, nul creativiteit op het middenveld'

23-10-2017 17:44
4

In de schaduw van de Klassieker stond er afgelopen weekend nog een kraker op het programma in Rotterdam. Stadgenoten Excelsior en Sparta namen het tegen elkaar op, maar konden geen indruk maken (1-1), stellen twee ervaren trainers.

"Vooraf denk je het kan een beladen wedstrijd worden, maar het was een heel tamme wedstrijd", zegt Adri van Tiggelen tegen RTV Rijnmond. "Sparta werd heel laat wakker. Ze hebben in de eerste helft niets gebracht. Maar ik kan niet zeggen dat Excelsior het verdiende om op voorsprong te komen. Dat verdiende er geen een."

De Kralingers kwamen thuis op voorsprong via Milan Massop, maar in de slotfase maakte Craig Goodwin gelijk. "Ik mis bezieling, ik mis strijdlust", aldus Van Tiggelen. Hoewel Sparta de laatste plaats over deed aan Roda JC, is hij weinig hoopvol. "Als je al zo veel spelers gehaald hebt, en je hebt niet de goede spelers gehaald, dan wordt het een heel moeilijk seizoen denk ik."

Ook Jan Everse vond het niveau van de derby tegenvallen. "Ik vond het een bar slechte wedstrijd. Enorm veel balverlies, hard werken, veel lopen, maar ik heb weinig voetbal gezien. Ik vond het niveau van twee kanten heel matig." Everse voorspelt Sparta eveneens een zwaar seizoen. "Ze hebben nul creativiteit op het middenveld."