Transfergeruchten uit Engeland: Tottenham houdt Ajax-duo nauwlettend in de gaten

Transfergeruchten uit Engeland: Tottenham houdt Ajax-duo nauwlettend in de gaten

25-10-2017 12:05
32

Tottenham Hotspur houdt de ontwikkeling van Donny van de Beek en Justin Kluivert nauwlettend in de gaten. Dat meldt Sky Sports woensdagmiddag. Tijdens wedstrijden van Ajax zitten er regelmatig Spurs-scouts op de tribune om het jonge duo te bekijken. 

Omdat Tottenham financieel niet kan concurreren met grootmachten als Manchester City en Chelsea, focust de vicekampioen van Engeland zich vooral op jonge, talentvolle spelers. De afgelopen jaren  werden onder meer Christian Eriksen en Davinson Sánchez overgenomen van Ajax. 

Wedden

Meer odds

Nu zouden dus ook Van de Beek (20) en Kluivert (18) op de radar van Tottenham zijn verschenen, stelt Sky Sports. Van de Beek wordt in Amsterdam gezien als de natuurlijk opvolger van Davy Klaassen. Sinds dit seizoen is de middenvelder vaste basisspeler. Kluivert maakte in 2016 zijn debuut. In 31 officiële duels voor Ajax scoorde de jeugdinternational twee keer. 

De link tussen Ajax en Spurs is sterk. Met Jan Vertonghen, Toby Alderweireld, Sánchez en Eriksen staan er momenteel vier spelers met een verleden in Amsterdam onder contract bij de club.