'Heel goed gesprek' met Cocu na moeizame maanden: Moet meer leidinggeven

'Heel goed gesprek' met Cocu na moeizame maanden: "Moet meer leidinggeven"

26-10-2017 19:24
3

Het gaat beter met Daniel Schwaab bij PSV sinds de Duitse verdediger een 'heel goed gesprek' heeft gevoerd met trainer Phillip Cocu. Schwaab vertelt dat aan Voetbal International. Cocu is de laatste weken lovend over de routinier. 

"Ik heb met de trainer na een moeizaam begin een heel goed gesprek gevoerd. Ik heb daarna tijdens trainingen geprobeerd dat te brengen wat de trainer van me vraagt. Met mijn ervaring moet ik meer leidinggeven aan de Viererkette", doelt Schwaad op de viermansverdediging van PSV.

Wedden

Meer odds

"Wat we nu veel beter doen dan in het begin, is dat we goed staan als we hoog druk zetten. Dan staat de verdediging tot aan de middenlijn en dekken we goed door. Ik kreeg de opdracht om dan moedig en agressief naar voren te verdedigen. Dat gaat steeds beter. Daarnaast moest ik van de coach met de bal meer initiatief tonen. Indribbelen en dan de oplossing naar voren zoeken."

Dat specifieke aspect vond hij niet moeilijk, benadrukt Schwaab. "Nee, helemaal niet, maar het was me niet geheel duidelijk wat er van me werd verwacht. Ik dacht dat we steeds snel van de ene naar de andere kant moesten spelen en heb daarom heel vaak met maar één of twee balcontacten gespeeld. Maar dat was niet altijd wat het team nodig had. Daarom is het goed dat we erover gesproken hebben."