Conservatieve Georgische fans willen boycot Kashia: 'Wie is er niet tegen geweld?'

Conservatieve Georgische fans willen boycot Kashia: 'Wie is er niet tegen geweld?'

27-10-2017 08:17
14

Guram Kashia ligt onder vuur in Georgië, nu hij in de Eredivisie met een regenboogband heeft gespeeld. De aanvoerder van Vitesse trekt zich niets aan van de kritiek in zijn vaderland.

Waar de actie van de Eredivisie-aanvoerders voor acceptatie van lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders in de sport goed werd ontvangen in Nederland, ligt dat in het conservatieve Georgië iets anders. Er is zelfs een oproep om een boycot van Kashia in het nationale team. "Maar ik ben gewoon beschikbaar", zegt de verdediger tegen de Gelderlander.

Georgië werkt over twee weken twee oefeninterlands af tegen Cyprus en Wit-Rusland. "De definitieve selectie wordt nog bekend gemaakt, maar ik ga ervan uit als altijd bij de groep te zitten. Ik heb de steun van de bond en zelfs de president van het land. Ik zwicht niet voor de druk", stelt Kashia. Wel bereidt hij zich voor op de kritiek. "Ik hoor en lees berichten. Er zal dus best wat op me af komen. Dat is dan maar zo."

Kashia speelde in het duel van Vitesse met Heracles Almelo met de regenboogband. Het was een initiatief van de Centrale Spelersraad (CSR) en de John Blankenstein Foundation. "Wie kan er vrijheid nu niet steunen? Wie is nu niet tegen geweld? Als ik word opgeroepen, ben ik er voor Georgië", besluit Kashia.