Scorende Memphis en Traoré doen Everton pijn, debuut Hoogma, rotavond Cruijff

02-11-2017 20:57
35

Ook na het ontslag van Ronald Koeman blijft Everton maar verliezen. Op bezoek bij Olympique Lyon gingen The Toffees donderdagavond met 3-0 onderuit. Daardoor zit het Europese avontuur van de Premier League-club er na vier speelrondes reeds op.

Davy Klaassen zat in Frankrijk op de bank bij de formatie van interim-manager David Unsworth. Bij thuisploeg Lyon stonden Memphis Depay en voormalig Ajacied Bertrand Traoré in de basis. Kenny Tete kreeg geen speelminuten. Traoré opende in de 68e minuut de score na een mooie steekpass. Tien minuten later maakte Houssem Aouar er 2-0 van en Memphis zorgde in de absolute slotfase voor de eindstand

Everton speelde op dat moment al met tien man, omdat Morgan Schneiderlin kort na de 2-0 zijn tweede gele kaart kreeg. De drie wedstrijden die de club uit Liverpool speelde sinds het vertrek van Koeman - drie in totaal - gingen allemaal verloren.

In dezelfde poule speelde Atalanta Bergamo met 1-1 gelijk bij Apollon Limassol. Josip Ilicic scoorde vanaf de penaltystip, de Cyprioten maakten in de 94e minuut gelijk. Hans Hateboer stond in de basis bij Atalanta, Marten de Roon zat negentig minuten op de bank. De Italiananen hebben nu 8 uit 4, ook Lyon heeft acht punten verzameld.

Bij TSG Hoffenheim maakte Justin Hoogma zijn officiële debuut. De achttienjarige verdediger, in de zomer overgenomen van Heracles Almelo, kreeg een basisplaats tegen Istanbul Başakşehir. In Turkije speelden de Duitsers met 1-1 gelijk. Başakşehir scoorde pas in de 93e  minuut. Eljero Elia viel in de 81e minuut in.

Het kwakkelende AC Milan stelde opnieuw teleur. Op bezoek bij AEK Athene bleef het 0-0. Maccabi Tel Aviv, de ploeg van trainer Jordi Cruijff, beleefde een vervelende avond. Astana ging met een 1-0 overwinning aan de haal in Israël. Maccabi heeft slechts één punt na vier duels. Het Europese avontuur zit er nu al op.