Vitesse bevestigt vertrek: Allach laat 'onwerkbare situatie' achter zich

Vitesse bevestigt vertrek: Allach laat 'onwerkbare situatie' achter zich

06-11-2017 11:12
34

Technisch directeur Mo Allach is vertrokken bij Vitesse. De Arnhemmers hebben tegenover Omroep Gelderland bevestigd dat Allach al een contract ondertekend heeft bij het Israëlische Maccabi Haifa.

De 44-jarige Hagenaar begint volgende week maandag aan zijn nieuwe klus als technisch directeur in Israël. Hoofd scouting Marc van Hintum neemt tijdelijk de honneurs waar bij Vitesse, laten de Arnhemmers weten in een persbericht.

"We gaan wel op zoek naar een opvolger, want Van Hintum keert na 1 juli zeker terug in zijn rol als hoofdscout", laat directeur Joost de Wit weten in een reactie. De Wit is lovend over Allach, die vijf jaar lang in Arnhem werkzaam is geweest. "We hebben veel aan Mo Allach te danken. Op het gebied van scouting en ook als het gaat om transfers."

Volgens De Gelderlander is het vertrek van Allach het gevolg van 'verstoorde verhoudingen' in de Gelredome, die een 'onwerkbare situatie' hebben veroorzaakt. De Russische commissaris Valeri Oyf, over wie trainer Henk Fraser ook al klachten had, zou zich te veel met het technisch beleid van de bekerwinnaar bemoeien.