Einde van tijdperk: 'Avontuur in New York en mijn reis als voetballer ten einde'

Einde van tijdperk: 'Avontuur in New York en mijn reis als voetballer ten einde'

06-11-2017 16:10
19

Het einde van een tijdperk: Andrea Pirlo heeft afscheid genomen van het profvoetbal. De 38-jarige Italiaan bedankt via social media iedereen die hem tijdens zijn imposante carrière heeft gesteund.

Pirlo speelde zondag zijn laatste wedstrijd voor New York City FC, in de met 2-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen Columbus Crew. Hij maakte vorige maand al bekend aan het einde van het MLS-seizoen te zullen stoppen.

'Niet alleen mijn avontuur in New York komt ten einde, maar ook mijn reis als voetballer', schrijft de middenvelder. 'Daarom wil ik via deze weg mijn familie en kinderen bedanken voor hun steun en liefde, alle teams waarvoor ik heb mogen spelen, elke teamgenoot waar ik naast heb mogen spelen, alle mensen die mijn carrière zo geweldig hebben gemaakt en tot slot alle fans over de hele wereld die mij altijd hebben gesteund. Jullie staan voor altijd aan mijn zijde en zitten in mijn hart'.

Pirlo won met AC Milan onder meer twee keer de Champions League, twee keer de Europese Supercup en twee landstitels. Met Juventus veroverde hij vervolgens nog vier keer de Scudetto. In 2006 kroonde de spelbepaler zich met Italië tot wereldkampioen.