Stevige kritiek op Langeler: 'McDonald's en live op Facebook na blamage'

Stevige kritiek op Langeler: 'McDonald's en live op Facebook na blamage'

08-11-2017 07:12
71

Art Langeler regeert te veel met de zachte hand als bondscoach van Jong Oranje. Binnen de KNVB heerst kritiek op de programma's die de 47-jarige trainer samenstelt rondom interlands, dat meldt De Telegraaf woensdag.

Na de eerste interland op vrijdag krijgen de spelers steevast vrijaf, waardoor er geen uitgebreide uitlooptraining of verzorging is de volgende dag. Een deel van de selectie zou de vrije dagen hebben gebruikt om te gaan stappen. Na het eerste WK-kwalificatieduel met Jong Engeland (1-1), werd een aantal bij de McDonald's gesignaleerd. Daarnaast stond Langeler toe dat na de blamage in Schotland een FIFA-toernooi tussen de spelers live op Facebook werd uitgezonden en dat er na de wedstrijd tegen Jong Letland pizza's in de kleedkamer werden bezorgd.

In Zeist wordt Langeler ook verweten dat hij Sofyan Amrabat nooit selecteerde voor Jong Oranje. 'Tot het laatste moment hield Langeler vol 'niet voor hem op de knieën te hoeven liggen', terwijl hij door de KNVB werd aangewezen om hem te overtuigen voor Nederland te kiezen en hem uit handen van de Marokkaanse bond te houden', schrijft De Telegraaf.

Langeler toont zich sneller tevreden en spreekt uit dat dit is ingegeven door de huidige situatie in het Nederlands voetbal. Voorgangers Albert Stuivenberg en Fred Grim, die een hardere hand hanteren, waren echter succesvoller. Jong Oranje staat in de EK-kwalificatie slechts vierde in de poule met vijf punten uit vier duels.