'Blind gaf mij vertrouwen, het was best lastig te accepteren dat hij weg moest'

'Blind gaf mij vertrouwen, het was best lastig te accepteren dat hij weg moest'

10-11-2017 07:56
3

Jeffrey Bruma vindt het moeilijk dat Danny Blind is ontslagen als bondscoach van het Nederlands elftal. De centrale verdediger van VfL Wolfsburg zat in de lappenmand, toen Blind zijn congé kreeg na de nederlaag tegen Bulgarije.

"Ik heb voor die wedstrijd nog contact gehad met Blind of ik Bulgarije-uit nog zou kunnen halen. Het was toen nog niet direct duidelijk dat het zo ernstig zou zijn met mijn knie", zegt Bruma, die liefst acht maanden was uitgeschakeld, in De Telegraaf. "Ik heb altijd een goede band gehad met de bondscoach. Hij gaf mij vertrouwen en is de bondscoach geweest die mij het meest heeft laten spelen. Het was best lastig om te accepteren dat hij weg moest."

Bruma zag Oranje kwalificatie voor het WK mislopen. "Het is heel lastig om van een afstand toe te kijken en je kunt niks doen. Dat is gewoon frustrerend. Het is ontzettend jammer dat we het WK niet gehaald hebben. Nu moet deze generatie vier jaar wachten op de volgende kans." De oud-PSV'er beseft dat er veel kan veranderen in acht maanden tijd. Dat geldt ook voor zijn club Wolfsburg.

Toen hij op 4 maart van dit jaar in de uitwedstrijd tegen FSV Mainz geblesseerd uitviel, zag het er heel anders uit. "Het was de eerste wedstrijd van Andries Jonker als trainer van VfL Wolfsburg. Nu is hij alweer weg. Het is jammer dat ik niet meer met hem heb kunnen werken. Ik had er naar uitgekeken om met een Nederlandse trainer te werken."