Van der Vaart over shirtfoto: Dat was mijn domste actie ooit

Van der Vaart over shirtfoto: "Dat was mijn domste actie ooit"

10-11-2017 09:33
25

Rafael van der Vaart noemt het poseren met het Valencia-shirt in zijn tijd bij Hamburger SV 'zijn domste actie ooit'. De middenvelder wilde in 2007 een transfer naar de Spaanse club forceren en besloot zich te laten fotograferen met het shirt van Valencia. Dat leidde tot een grote rel in Duitsland.

"Ik had toen twee topjaren gehad bij HSV en mijn droom was om in Spanje te voetballen", zegt Van der Vaart in het programma Matchwinner Pro. "De voorzitter zei destijds: als er een mooie club komt zijn we bereid om te praten. Ik mocht een lijstje met clubs maken en daar stond ook Valencia bij. Maar volgens hem niet. Volgens hem zou het alleen om Real Madrid en FC Barcelona gaan. Valencia bood 25 miljoen euro, veel geld voor die tijd, en nog zei HSV nee. Ik werd helemaal gek."

"Toen stond de Spaanse pers voor de deur met een shirt. Ik moet wel zeggen dat dit de domste actie ooit was. Stevens (destijds trainer HSV, red.) zei: wat ben je nou aan het doen? Ik zei: foutje. Maar ik had er geen spijt van."

De dag erna moest Van der Vaart met HSV tegen Bayer Leverkusen spelen. Op alle voorpagina's van de kranten stond de foto van Van der Vaart en dus waren de fans boos. "Ik begon te spelen en speelde mijn beste wedstrijd ooit. Na twintig minuten waren ze stil. In de laatste twintig minuten van de wedstrijd kregen we een penalty bij 0-0. Ik heb er toen serieus over nagedacht om die bal de derde ring in te schieten. Het was best wel heftig en ik had het helemaal gehad. Maar ik dacht: nee, ik ben een sportman. Het maakt me geen reet uit, ik knal die bal binnen. En hij ging erin." Een jaar later vertrok Van der Vaart naar Real Madrid.