De Mos plaatst vraagtekens bij Belgen: Idee dat het nog altijd Club Med is

De Mos plaatst vraagtekens bij Belgen: "Idee dat het nog altijd Club Med is"

12-11-2017 18:43
29

Aad de Mos denkt dat het niet goed zit met de mentaliteit bij de Belgische nationale ploeg. Het zou er wat serieuzer aan toe mogen en móeten gaan, zegt de analist in gesprek met VTM. 

De spelers krijgen tijdens interlandperiodes te veel vrije tijd, vindt De Mos. "Ik heb het idee dat het nog altijd Club Med is. Het lijkt nog altijd even gezellig bij elkaar komen om van gedachten te wisselen hoe het bij AS Roma gaat, hoe het bij Tottenham, Chelsea en Manchester United is. Ik vind dat er best eisen gesteld mogen worden en dat men ook zelf wat harder mag zijn in de groep", zegt hij

"Als je wereldkampioen wil worden, voor een land zoals België en je hebt deze generatie bij elkaar... Dan is dit is jouw laatste kans", vervolgt de oud-trainer van onder meer Ajax, PSV en KV Mechelen. "Wat is dan zes weken in een voetballeven? Dat is niks. Daar moet je alles voor wegcijferen en dan zou ik niet praten over family-time. Dat doen de Duitsers niet, dat doen de Argentijnen en de Brazilianen ook niet."

Vrijdagavond kwam België in eigen land in actie tegen Mexico. Die wedstrijd eindigde in 3-3. Kevin De Bruyne uitte zondag kritiek op de gehanteerde tactiek.