Update: Arsenal haalt Barça-man binnen, maar niet als technisch directeur

Update: Arsenal haalt Barça-man binnen, maar niet als technisch directeur

28-11-2017 15:08
19

Arsenal gaat Raul Sanllehi aanstellen als nieuwe technisch directeur naast Arsene Wenger. Dat betekent dat Marc Overmars naar de functie kan fluiten.

De directeur spelerszaken van Ajax werd lang ook genoemd om Dick Law op te volgen bij Arsenal, maar de keuze is gevallen op Sanllehi, zo melden media in Spanje en Engeland. Maandag leverde hij zijn contract bij FC Barcelona in. De verwachting is dat hij dinsdag nog bij Arsenal wordt gepresenteerd.

Sanllehi speelde een grote rol in de transfers van Luis Suarez en Neymar naar Barcelona. Hij krijgt de taak om ook grote namen naar Arsenal te halen. Het proberen te verlengen van de contracten van Mesut Özil en Alexis Sánchez is de eerste en voornaamste taak van Sanllehi op dit moment.

Update 15.08: Via de officiële kanalen bevestigt Arsenal dinsdagmiddag dat Sanllehi inderdaad aan de slag gaat in Londen. Hij wordt echter géén technisch directeur, zoals eerder werd beweerd. De Spanjaard wordt 'head of football relations'. In die rol gaat hij met name 'contacten leggen en onderhouden' en Arsenal op verschillende vlakken vertegenwoordigen.