Boussaboun noemt ideale poule voor Marokko: 'Niet echt onder de indruk van hen'

Boussaboun noemt ideale poule voor Marokko: 'Niet echt onder de indruk van hen'

01-12-2017 10:17
54

Ali Boussaboun heeft hoge verwachtingen van Marokko op het WK omdat het grootste deel van de selectie uit Europa komt. Vrijdag zit het land in pot 4 bij de WK-loting.

"De meeste Marokkaanse spelers zijn niet in Marokko opgeleid, maar in Europa", zegt Boussaboun tegen het Algemeen Dagblad. "Daarom zal Marokko het op het WK beter doen dan op de Afrika Cup, waar de velden toch minder zijn en de tegenstanders anders voetballen. Bij een gunstige loting zie ik Marokko wel in de volgende ronde komen. Als je in de poule des doods zit met landen als Duitsland, Brazilië, Spanje, Engeland en Zweden, dan wordt het moeilijk."

Boussaboun denkt dat een poule met Rusland, Peru en Denemarken het meest gunstige scenario is voor Marokko. "Rusland is het gastland, maar dat zie ik meer als een voordeel voor Marokko. Kijk maar hoeveel druk er bij het WK van 2014 zat op Brazilië. Een ander voordeel voor Marokko is dat Rusland geen WK-kwalificatiewedstrijden heeft gespeeld. Peru omdat Zuid-Amerikaanse landen altijd willen voetballen. Guerrero is al 33 jaar en toch hun beste speler. Dat zegt genoeg. Ik heb Denemarken in de play-offs tegen Ierland gezien en ik was niet echt onder de indruk van de Denen", aldus de oud-spits van onder meer FC Utrecht, Feyenoord en NAC Breda.