Details nieuwe Barça-deal lekken uit: Messi krijgt véél meer dan Ronaldo

Details nieuwe Barça-deal lekken uit: Messi krijgt véél meer dan Ronaldo

05-12-2017 09:23
91

Het nieuwe contract dat Lionel Messi twee weken geleden signeerde bij FC Barcelona, levert de Argentijnse ster in de komende vijf jaar liefst 350 miljoen euro op. Sportkrant El Mundo meldt dat dinsdag op basis van documenten die het heeft weten te bemachtigen. 

De nieuwe, vierjarige verbintenis van Messi (30), is daarmee de meest lucratieve in de gehele voetballerij. De legendarische linkspoot incasseert tot medio 2022 zelfs meer dan Neymar. Per seizoen gaat Messi 35 miljoen euro netto verdienen. Het tekengeld dat Barça hem betaalt, wordt uitgesmeerd over een periode van vijf jaar. Het zou om dik honderd miljoen euro gaan. 

Dat is volgens El Mundo véél meer dan Cristiano Ronaldo. De Portugese ster van Real Madrid krijgt per jaar 20 miljoen euro netto aan salaris bijgeschreven. Overigens wilden Messi en zijn management eigenlijk nog een fors hoger bedrag verdienen bij Barça. Er werd een eis van liefst 50 miljoen per jaar op tafel gelegd. 

Uit de documenten blijkt ook dat Messi door Barça gecompenseerd wordt voor de miljoenen die hij aan de Spaanse fiscus moet betalen als gevolg van drie belastingovertredingen. Messi verzweeg inkomsten en kreeg in 2016 een celstraf van 21 maanden opgelegd. Deze werd omgezet in een boete van twee miljoen euro,

Lees ook: Groot nieuws en opluchting uit Barcelona: handtekening en clausule van 700 miljoen