Lichtpuntje in barre tijden: Vitesse volgt voorbeeld Feyenoord en wint slotduel

Lichtpuntje in barre tijden: Vitesse volgt voorbeeld Feyenoord en wint slotduel

07-12-2017 22:54
28

In het allerlaatste Europese duel van een Nederlandse club dit seizoen heeft Vitesse een zege geboekt. OGC Nice werd in Arnhem met 1-0 verslagen, dankzij een treffer van Luc Castaignos in de slotminuten. 

Vitesse sprokkelde in z'n eerste vijf groepsduels in de poulefase van de Europa League twee punten bij elkaar. Net als Zulte-Waregem was de ploeg van trainer Henk Fraser al uitgeschakeld. Fraser koos tegen Nice voor een 5-3-2 formatie en gaf bovendien aan een paar jonkies de kans. Bij het reeds geplaatste Nice kregen de nodige basisspelers rust. 

Het resultaat: een wedstrijd die voor het oog van een vrijwel volledig gevulde Gelredome amper om aan te gluren was. Voor de pauze kreeg Vitesse één goede kans. Castaignos, samen met Tim Matavz in de spits, verprutste de mogelijkheid. 

Na rust bleef het niveau bedenkelijk laag. Vitesse speelde weinig klaar; alleen middenvelder Mason Mount zorgde zo nu en dan voor een aardig moment. Nice zat duidelijk met de gedachten elders. In de 85e minuut sleepte de thuisclub de drie punten binnen. Castaignos tikte een niet te missen kans binnen na een gekeerd schot van Milot Rashica.

Vitesse volgde zo het voorbeeld van Feyenoord in de Champions League. De Rotterdammers, ook al uitgeschakeld, wonnen woensdag met 2-1 van SSC Napoli. 

Zulte-Waregem - SS Lazio 3-2
De eveneens overbodige ontmoeting tussen Zulte-Waregem en Lazio eindigde in België in een 3-2 zege voor de thuisploeg. Zulte gaf na de pauze een 2-0 voorsprong uit handen, maar in de 83e minuut schoot Aaron Leya alsnog de winnende treffer binnen.