Eredivisie-uitblinker krijgt bezoek van Real Madrid: 'Voor de opleiding'

Eredivisie-uitblinker krijgt bezoek van Real Madrid: 'Voor de opleiding'

15-12-2017 07:32
9

AZ imponeert door de toppositie in de Eredivisie, met tal van zelf opgeleide spelers. Volgens algemeen directeur Robert Eenhoorn leggen de Alkmaarders de lat steeds hoger en ligt daar ook de crux voor het Nederlandse voetbal.

"Niet de sterkste overleeft in topsport, maar degene die zich het best kan aanpassen. Wij zijn in Duitsland naar de opleiding voor coaches geweest, het Weisweiler-instituut", zegt Eenhoorn in de Volkskrant. "Ze vroegen: Wat komen jullie doen? Hier is nog nooit een Nederlandse club geweest. Terwijl wij dachten: jullie zijn een paar keer wereldkampioen geweest en wij nog nooit."

"AZ heeft Real Madrid al een paar keer op bezoek gehad, om naar onze opleiding te kijken", vervolgt de oud-honkballer. "Zouden wij het enige land zijn dat alles weet? Die grondgedachte is niet goed. Wij willen bij AZ nieuwsgierige mensen, geen mensen die zeggen dat ze tien jaar precies hetzelfde gaan doen."

Volgens Eenhoorn is het perspectief uitstekend bij AZ. "Wij hoeven geen spelers te verkopen. Wij zijn financieel gezond. We kunnen keuzes maken die bijdragen aan nog betere prestaties in de toekomst. Dat is fijn."