Enorme misser Rosheuvel breekt Roda JC op: VVV boekt zege in Kerkrade

16-12-2017 22:35
33

Roda JC heeft zichzelf een hele slechte dienst bewezen in de kelder van de Eredivisie. In eigen huis werd er zaterdavond met 1-0 van VVV-Venlo verloren. De hekkensluiter eindigde de Limburgse derby bovendien met tien man.

Door de nederlaag van NAC (13 punten) bij sc Heerenveen wist Roda (11 punten) dat bij een zege de laatste plaats kon verlaten. In de eerste helft domineerde de ploeg van trainer Robert Molenaar tegen nummer dertien VVV. Een gebrek aan scorend vermogen brak de thuisploeg echter opnieuw op. Mikhail Rosheuvel miste en ook Dani Schahin slaagde er niet in om te scoren.

VVV speelde zwak en kon er weinig tegenover stellen. Na de pauze werden de gasten iets beter. Roda-keeper Hidde Jurjus pakte een kopbal van  Ralf Seuntjes en ook een schot van Clint Leemans werd gekeerd.

Na een uur kreeg Rosheuvel dé kans om Roda op voorsprong te schieten. Na een steekpass van Simon Gustafson kwam de aanvaller oog in oog met Lars Unnerstall te staan. Rosheuvel miste en dat kwam de formatie uit Kerkrade duur te staan. In de 76e minuut schoot Leemans van afstand met links raak. Adil Auassar kreeg in de 83e minuut rood. Vorige week pakte de routinier tegen FC Groningen ook al rood.