Schöne heeft tip voor nieuwe Ajax-trainers: 'Dat zou niet moeten mogen'

Schöne heeft tip voor nieuwe Ajax-trainers: 'Dat zou niet moeten mogen'

17-12-2017 09:04
27

Telkens als er een nieuwe trainer komt bij Ajax, lijkt Lasse Schöne zijn basisplaats te verliezen. De 31-jarige middenvelder knokt zich echter net zo vaak weer terug in de basis. Hij weet niet waarom hij wordt gepasseerd.

"Misschien is het toch zo dat dat in eerste instantie al niet zou moeten mogen", grapt Schöne tegen de NOS. "Nee, ik weet het niet. Vaak sta ik er even naast. Ik heb vaak genoeg gezegd: ik vind het niet erg om voor mijn plek te vechten. Dat hoort zo. Je speelt bij een topclub, dus de concurrentie is groot. Ik vind het niet erg om mij er elke keer in te knokken. Maar als het gebeurt, is dat wel lekker."

Het tekent het karakter van Schöne. "Ik geef niet graag op. Zo ben ik niet opgevoed. Als het een paar weken minder gaat, moet je niet gelijk de handdoek in de ring gooien. Geloof in jezelf, dan kom je het verst." De Deen is aan een opvallend seizoen bezig. Hij scoorde al zeven keer. In zijn tot dusver beste jaar bij Ajax stokte de teller op acht. "We zijn halverwege, dus het ziet er goed uit. Zeven goals als verdedigende middenvelder, ik denk dat dat wel aardig is."

De Amsterdammers brachten de laatste weken ook het verschil met PSV terug. "Dat is wel lekker, ja. Het kan snel gaan. Mooi is voetbal wel, hè? Nog een paar wedstrijden voor de winterstop, zou lekker zijn als we nog dichterbij komen."

No Poll