Update: Geschrokken AZ wil 'preventief beleid' gaan voeren na Ajax-spreekkoren

Update: Geschrokken AZ wil 'preventief beleid' gaan voeren na Ajax-spreekkoren

20-12-2017 17:31
95

Via de officiële kanalen heeft AZ zondagavond gereageerd op de commotie die is ontstaan over spreekkoren tijdens het thuisduel met Ajax. Een aantal fans van de thuisclub maakte zich in het AFAS Stadion schuldig aan het zingen van antisemitische liederen. 

"Als club distantiëren wij ons van het gedrag van deze groep supporters", wordt algemeen directeur Robert Eenhoorn geciteerd op het digitale thuis van de club. "Tijdens de wedstrijd zijn er direct maatregelen genomen."

"Onze veiligheidscoördinator anticipeerde door het 'antispreekkorenbeleid' op de schermen te tonen. Ook zijn stewards het bewuste vak ingegaan om de supporters rechtstreeks aan te spreken."

AZ laat weten dat de spreekkoren 'snel verstomden' na deze acties. De vermakelijke kraker tussen de formaties uit Alkmaar en Amsterdam eindigde zondagmiddag in een 2-1 zege voor de gasten. Vanaf de penaltystip tekende Lasse Schöne kort na rust voor de winnende treffer. 

Update 20/12 17.31: AZ meldt woensdag dat het 'preventief beleid gaat voeren om herhaling te voorkomen'. Concreet betekent dit dat de club de mogelijkheden bekijkt om samen te werken met de Anne Frank Stichting. 'Het eerste overleg tussen AZ en deze stichting over de invulling van de samenwerking staat gepland voor januari van het nieuwe jaar. Ook de supportersgroeperingen van AZ zullen bij dit overleg aanwezig zijn en worden nadrukkelijk betrokken bij het vervolgtraject.' De Anne Frank Stichting