De Eredivisie-flops: zwakke Ajacied, falende Lozano én trio van Sparta

18-12-2017 11:00
41

Het floplijstje van VoetbalPrimeur naar aanleiding van speelronde 17 in de Eredivisie bevat natúúrlijk diverse namen van Sparta. De Rotterdamse laagvlieger leverde op Het Kasteel een onvervalste wanprestatie tegen grote broer Feyenoord. Verder ook spelers van Ajax én koploper PSV.

Roy Kortsmit (Sparta)
De ene na de andere bal vloog erin tegen Feyenoord, dat zondag snoeihard uithaalde tegen kleine broer Sparta: 0-7. Nee, niet alle treffers kwamen op het conto van Kortsmit. Bij de openingstreffer in de vierde minuut van Tonny Vihena zag de goalie er echter slecht uit. Daarna kwam het niet meer goed.

Nick Kuipers (ADO Den Haag)
In de categorie 'horrordebuut': Nick Kuipers, zaterdagavond op bezoek bij PSV namens ADO Den Haag. Bij álle treffers van de koploper speelde de verdediger een hoofdrol. Hij was Luuk de Jong na een paar minuten al kwijt, schoot even later de bal via de PSV-spits in zijn eigen doel en voor de rust veroorzaakte Kuipers ook nog een strafschop.Au.

Michel Breuer (Sparta)
Leuk en aardig hoor, dat 'Eredivisie-opa' Breuer inmiddels 500 wedstrijden op zijn naam heeft staan. Dat verdient een compliment. Maar het moet gezegd: zeker tegen een goede ploeg als Feyenoord kan het eigenlijk écht niet meer. Wat zag het er zondagmiddag pijnlijk uit.

Thomas Meissner (ADO Den Haag)
Net als collega-verdediger Kuipers beleefde Meissner in Eindhoven een avond om snel te vergeten. De Haagse verdediging was een gatenkaas. PSV had eenvoudig met 6-0 of 7-0 kunnen winnen. Meissner kreeg in de tweede helft zijn tweede gele kaart en maakte de wedstrijd dus niet vol.

Deyovaisio Zeefuik (Ajax)
Binnen één minuut ging Zeefuik al in de fout tegen AZ. Een simpele bal van doelman André Onana verdween via de back over de zijlijn. Daarna kwam het eigenlijk niet meer goed. AZ liet Zeefuik aan de bal en de jongeling wist zich daar geen raad mee. Hij veroorzaakte met een domme handsbal ook nog eens een strafschop. Ajax-trainer Marcel Keizer wisselde hem in de rust.

Adil Auassar (Roda JC)
Twee keer rood in drie wedstrijden. Tja, dan kun je natuurlijk een plek in het floplijstje van VP verwachten. Auassar maakte vorige week zondag de 90 minuten niet vol tegen FC Groningen (2-2) en ook tijdens het thuisduel met VVV-Venlo kon de routinier voortijdig inrukken.

Mounir El Allouchi (NAC Breda)
Veel was er niet aan de hand voor NAC op bezoek bij sc Heerenveen. Tót El Allouchi in een vlaag van verstandsverbijstering de bal zomaar in de voeten van Pelle van Amersfoort speelde en het Heerenveen-talent de winnende treffer binnenschoot. Een dure fout heet dat, geloven wij.

Mikhail Rosheuvel (Roda JC)
Een officieel lijstje hebben we niet bij de hand, maar Rosheuvel kan zomaar eens Koning Kansen Missen van de Eredivisie zijn. De Roda JC-aanvaller scoort zéér moeizaam. Tegen VVV (0-1) hielp hij een gigantische mogelijkheid om zeep. Dat brak de hekkensluiter later op.

Fred Friday (AZ)
Over kansen missen gesproken... In de jacht op een gelijkmaker tegen Ajax besloot AZ-trainer John van de Brom om Friday in de ploeg te brengen. De Nigeriaanse Noor had absoluut de 2-2 moeten maken. Op een werkelijke onbegrijpelijke wijze hielp Friday in de slotminuten echter een giga-mogelijkheid om zeep.

Nick Proschwitz (Sparta)
Vooruit, op deze plek hadden we ook voor elke andere Spartaan kunnen kiezen. De ploeg van de inmiddels ontslagen Alex Pastoor zakte collectief door de ondergrens tegen Feyenoord. Proschwitz, die het juist een paar keer aardig had gedaan de laatste weken, deed in de voorhoede werkelijk alles verkeerd.

Hirving Lozano (PSV)
Alles wat Lozano tijdens de eerste maanden van het seizoen aanraakte, veranderde in goud. Er werd zelfs al gesproken over een wintertransfer van 30 miljoen naar de Premier League. Er is echter wat zand in de motor gekomen. Chucky heeft het eventjes niet. Tegen ADO speelde de Mexicaan misschien wel zijn minste wedstrijd van het jaar. Lozano deed vooral heel veel fout en had ook amper oog voor zijn medespelers.