'De Jong verkiest Ajax boven Europese topclubs en zet vrijdag handtekening'

'De Jong verkiest Ajax boven Europese topclubs en zet vrijdag handtekening'

21-12-2017 11:18
47

Frenkie de Jong gaat vrijdag zijn lot aan Ajax verbinden. Dat melden FOX Sports, De Telegraaf en Voetbal International. De contractverlenging van de twintigjarige Ajacied hing al even in de lucht.

De Jong zet naar verwachting vrijdag zijn handtekening onder een vijfjarig contract, tot de zomer van 2022. De overeenkomst gaat volgens De Telegraaf met terugwerkende kracht in op 1 juli 2017. VI meldt dat De Jong een langer verblijf bij Ajax prefereert boven een transfer naar een buitenlandse topclub. In de afgelopen maanden waren onder meer Manchester City, Bayern München en Chelsea geïnteresseerd.

Een verrassing is de contractverlenging van De Jong niet. De oude verbintenis van de twintigjarige middenvelder, die de laatste weken als inschuivende verdediger speelt, liep nog anderhalf jaar door. Hij doorliep de jeugdopleiding van Willem II en maakte in de zomer van 2015 de overstap naar Ajax. Dit seizoen beleeft hij zijn grote doorbraak. In veertien Eredivisie-duels was De Jong goed voor zeven assists.