'PSV werkt mee aan 'net vertrek' van geflopte miljoenenaankoop uit 2013'

'PSV werkt mee aan 'net vertrek' van geflopte miljoenenaankoop uit 2013'

28-12-2017 00:00
111

De kans bestaat dat de wegen van PSV en Adam Maher deze winter scheiden. De Eredivisie-koploper bekijkt in samenspraak met Maher en zijn zaakwaarnemer Sigi Lens de mogelijkheden voor een vertrek in januari.

Dat meldt het Eindhovens Dagblad, dat rept over een 'net vertrek' van Maher. De 24-jarige middenvelder beschikt over een aflopend contract, waardoor de financiële schade voor PSV relatief meevalt als hij deze winter vertrekt. Het ED schrijft niet dat Maher transfervrij mag vertrekken.

PSV is bereid zich soepel op te stellen, omdat Maher zich ook dit seizoen gedraagt als een professional. Dit seizoen zat hij al zeventien keer op de bank tijdens een Eredivisie-wedstrijd. Trainer Phillip Cocu gunde hem echter pas één minuut. Wel speelde Maher bekerwedstrijden tegen SDC Putten en FC Volendam.

Maher, die weer regelmatig aan spelen wil toekomen, staat open voor clubs uit binnen- en buitenland. Woensdag viel zijn naam bij Sparta na de aanstelling van Dick Advocaat. Van iets concreet uit Rotterdam is echter nog geen sprake.