'Ajax wil na De Jong-verlenging nieuwe slag slaan: in gesprek over nieuw contract'

'Ajax wil na De Jong-verlenging nieuwe slag slaan: in gesprek over nieuw contract'

29-12-2017 06:47
30

Ajax is in gesprek met Donny van de Beek over een opwaardering en verlenging van zijn huidige contract. De Amsterdamse club wil de twintigjarige middenvelder belonen voor zijn razendsnelle ontwikkeling.

Dat meldt De Telegraaf. Het huidige contract van Van de Beek loopt tot de zomer van 2020. Het is de bedoeling dat er verlengd wordt tot 2022 of zelfs tot 2023. Beide partijen hebben naar elkaar uitgesproken dat ze met elkaar door willen.

Volgens De Telegraaf negeert Van de Beek de buitenlandse interesse die er voor hem is. Namen van geïnteresseerde clubs noemt de ochtendkrant niet, maar Van de Beek werd recentelijk wel in verband gebracht met onder andere Bayern München.

Als Ajax daadwerkelijk verlengt met Van de Beek, slaat de club een nieuwe grote slag. Vorige week wist de club het contract van revelatie Frenkie de Jong open te breken en te verlengen om hem zo uit de handen van de Europese topclubs te houden. Ajax wil met Van de Beek precies hetzelfde doen.

Van de Beek wordt in Amsterdam gezien als de natuurlijke opvolger van Davy Klaassen. De aanvoerder vertrok afgelopen zomer voor een bedrag van 27 miljoen euro naar Everton, waar hij wekelijks op de tribune zit.