Blije ADO-aanvaller: 'Dan stap je toch lekkerder binnen bij een nieuwe club'

Blije ADO-aanvaller: 'Dan stap je toch lekkerder binnen bij een nieuwe club'

02-01-2018 20:38
10

Elson Hooi had voor een nieuw buitenlands avontuur kunnen kiezen na zijn periode bij het Deense Vendsyssel, maar koos bewust voor een terugkeer naar Nederland. ADO Den Haag ging er met de jonge aanvaller vandoor.

Hooi was in Nederland eerder actief voor NAC Breda en FC Volendam. "Als je naar een nieuwe buitenlandse club gaat, moet je je elke keer weer opnieuw bewijzen", zegt Hooi in een interview op de clubsite van ADO. "Dat vreet heel veel energie. Ik was daarom blij dat ADO Den Haag aanklopte. Manager Voetbalzaken Jeffrey van As kende mij nog uit onze gezamenlijke tijd bij NAC. Hij wist dus wat voor type mens en speler ik ben. Dan stap je altijd toch lekkerder binnen bij een nieuwe club."

Niet alleen daardoor kwam Hooi met een goed gevoel binnen in Den Haag. Afgelopen juni deed hij namens Curaçao mee aan de Carribean Cup. Hooi besliste de finale door twee keer te scoren tegen Jamaica: 2-1. "Het is natuurlijk geweldig als je je land op zo’n manier aan een prijs kunt helpen. Voor de grote voetballanden stelt die Carribean Cup misschien niks voor, maar voor een klein land Curaçao is het echt iets unieks. We hebben een aardig team met jongens als Eloy Room, Leandro Bacuna en Cuco Martina. We kunnen met deze ploeg nog mooie dingen laten zien."