Vijf Nederlanders aanwezig tijdens Brighton-Crystal Palace: Krul en Pröpper winnen

08-01-2018 22:38
8

Brighton & Hove Albion heeft zich maandagavond verzekerd van een plek in de vierde ronde van de FA Cup. The Seagulls wonnen het Nederlands getinte thuisduel met Crystal Palace en gaan binnenkort op bezoek bij Championship-club Middlesbrough.

Tim Krul stond aan de aftrap als doelman van Brighton, terwijl Timothy Fosu-Mensah, Jaïro Riedewald en Patrick van Aanholt tot de eerste elf van Crystal Palace behoorden. Zij werkten een eerste helft zonder al te veel hoogtepunten af. Dale Stephens zorgde na 25 minuten spelen voor de enige opwinding door doelman Wayne Hennessey in de korte hoek te verrassen: 1-0.

Brighton bleef na rust de betere ploeg en verwelkomde Davy Pröpper na een uur spelen binnen de lijnen als vervanger van doelpuntenmaker Stephens. Bakary Sako zorgde echter voor de gelijkmaker met een verraderlijk afstandsschot, dat buiten het bereik van Krul bij de tweede paal binnen stuiterde. Crystal Palace werd sterker na deze meevaller, maar kreeg in de slotfase toch het deksel op de neus. Glenn Murray kopte Brighton vlak voor tijd naar de 2-1 en naar de volgende ronde.