Debuut tijdens Klassieker 'perfect moment': Kinderspel voor zo'n jongen

Debuut tijdens Klassieker 'perfect moment': "Kinderspel voor zo'n jongen"

18-01-2018 06:47
19

Ajax-aanwinst Nicolás Tagliafico kan een bijzonder competitiedebuut voor de Amsterdammers tegemoet zien. De Argentijnse linksback gaat naar alle waarschijnlijkheid zijn eerste Eredivisie-minuten maken in de Klassieker tegen Feyenoord.

"Een fijnere debuutwedstrijd is niet mogelijk", stelt ervaringsdeskundige Kiki Musampa in gesprek met het Algemeen Dagblad. De oud-middenvelder maakte in 1995 zelf zijn Ajax-debuut tegen Feyenoord. "Je kunt direct aan de fans laten zien: dit ben ik en dit ben ik waard. Het perfecte moment om indruk te maken." Musampa denkt niet dat Tagliafico nerveus is voor de Klassieker, aangezien hij al volop ervaring heeft opgedaan in Argentinië. "Dan is Ajax - Feyenoord kinderspel voor zo'n speler. Hij zal er echt niet van wakker liggen."

Voormalig ploeggenoot Martijn Reuser denkt, net als Musampa, dat Tagliafico in Argentinië voor hetere vuren heeft gestaan. Reuser denkt terug aan een oefenwedstrijd tegen Boca Juniors, die hij ooit namens Ajax speelde. "Maradona op de tribune. Ik scoorde ook nog in dat duel. Maar die sfeer in het stadion, joh. Het leek wel een Europacupwedstrijd. Het was een oefenpotje, hè. Dus die jongen is vast wel iets gewend."

Ajax en Feyenoord trappen zondagmiddag om 14.30 uur af in Amsterdam.