'Locadia op rand van transfer: PSV ontvangt miljoenen van Engelsen'

'Locadia op rand van transfer: PSV ontvangt miljoenen van Engelsen'

19-01-2018 20:01
45

Jurgen Locadia staat op het punt om de overstap te maken naar Brighton & Hove Albion. De PSV-spits is vrijdag medisch gekeurd, waardoor niets een transfer in de weg staat. Volgens De Telegraaf betaalt Brighton zeventien miljoen euro aan PSV, plus bonussen en een doorverkooppercentage.

Donderdag werd er al melding gemaakt van de interesse van de promovendus en vrijdag is Locadia daadwerkelijk medisch gekeurd. Niets staat een miljoenentransfer van de 24-jarige spits nog in de weg. Het is niet bekend voor hoelang Locadia gaat tekenen bij Brighton, waar ook oud-PSV'er Davy Pröpper onder contract staat.

Deze transferperiode werd er ook getrokken aan Luuk de Jong, maar PSV wilde hem niet laten vertrekken naar het Mexicaanse Club América. Technisch manager Marcel Brands gaf als reden dat het sportieve gedeelte op dit moment belangrijker is dan het financiële gedeelte, omdat de club kampioen wil worden. Een transfer van Locadia was voor Brands wél bespreekbaar.

Afgelopen zomer werd Locadia ook gelinkt aan een Engelse transfer. De spits stond toen op de nominatie om te verkassen naar Wolverhampton Wanderers, daar waar ook Brighton interesse had. Locadia leek op weg naar Brighton, tot Phillip Cocu hem op het laatste moment terughaalde naar Eindhoven.