Verhaegh niet opgewassen tegen Haller, De Jong pakt belangrijke punten na comeback

20-01-2018 17:25
4

De Nederlanders in de Bundesliga beleefden wisselende resultaten. Nigel de Jong beleefde zijn eerste driepunter in dienst van FSV Mainz, terwijl Paul Verhaegh en Jeffrey Gouweleeuw met een nederlaag de kleedkamer op mochten zoeken.

De Jong boekte met FSV Mainz een belangrijke overwinning op VfB Stuttgart. De thuisploeg kwam voor rust nog op achterstand door een doelpunt van Holger Badstuber, maar wist zich terug te vechten. De Japanner Yoshinori Muto scoorde twee keer, Gerrit Holtmann verzorgde de 3-2 en Daniel Ginczek deed in blessuretijd nog iets terug namens Stuttgart. Gouweleeuw speelde negentig minuten mee met FC Augsburg, dat echter een 2-0 nederlaag bij Borussia Mönchengladbach moest slikken. Matthias Ginter en Thorgan Hazard maakten de doelpunten.

Verhaegh ging met VfL Wolfsburg thuis onderuit tegen Eintracht Frankfurt. Sébastien Haller kogelde na een kwartier vanuit een lastige hoek de 0-1 binnen en Timothy Chandler verdubbelde kort daarna de marge. Maximilian Arnold zorgde nog voor 1-2, maar Luka Jovic had namens de gasten uit Frankfurt het laatste woord.

In de strijd om de bovenste plaatsen deed Bayer Leverkusen goede zaken. Die Werkself boekten een duidelijke 1-4 overwinning op bezoek bij TSG Hoffenheim. Bayer staat nu op gelijke hoogte met RB Leipzig, dat op bezoek bij laagvlieger SC Freiburg een voorsprong uit handen gaf en met 2-1 verloor. Schalke 04 kan zondag de tweede plaats overnemen, wanneer het thuis wint van Hannover 96.