'Er was weinig voor nodig om irritatie over Van Persie op te wekken'

'Er was weinig voor nodig om irritatie over Van Persie op te wekken'

21-01-2018 13:29
9

De supporters van Fenerbahçe zullen Robin van Persie zeker niet missen. Zij zijn vooral blij dat de soap rond de 34-jarige aanvaller eindelijk is afgerond nu zijn contract in Istanbul is ontbonden. Dat zegt Ferhan Basaran, woordvoerder van de Nederlandse supportersvereniging van Fenerbahçe, in gesprek met NUsport. 

"De supporters van Fenerbahçe vinden het prima dat hij vertrekt. Sterker, ze zijn vooral blij dat het gedoe rond hem voorbij is", aldus Basaran. "Laat ik het zo zeggen: de laatste maanden was er weinig voor nodig om irritatie over Van Persie op te wekken bij de supporters. Voetballen deed hij niet meer, het ging in de media alleen over een uitje hier en een uitje daar."

Van Persie kwam de afgelopen vijf maanden niet in actie namens Fenerbahçe. Eind augustus raakte de spits geblesseerd tijdens een trip met Oranje. "Maar er waren ook andere, kleine blessures en daar werd aan getwijfeld. Ik heb geen inzicht in het medisch dossier, maar er werd weleens gesuggereerd dat Van Persie zich niet meer kon opladen voor kleinere wedstrijden."

De alltime topscorer van Oranje gaat bij Fenerbahçe niet de geschiedenisboeken in als miskoop, benadrukt Basaran. "In grote wedstrijden liet hij het vaak wel zien. Tegen Galatasaray, Trabzonspor, Besiktas en Manchester United scoorde Van Persie en speelde hij bijna altijd top. Maar buiten die toppers was het te weinig om de boeken in te gaan als een van de grote buitenlandse sterren van Fener. De fans hadden op meer gehoopt."

Lees ook: Feyenoord bevestigt langverwachte Van Persie-rentree: 'Welcome home!'