Zelden vertoond: Oranjevrouwen mogen uitslag van oefenduel niet bekendmaken

Zelden vertoond: Oranjevrouwen mogen uitslag van oefenduel niet bekendmaken

23-01-2018 20:06
28

Opvallend: het Nederlands dameselftal speelde dinsdagmiddag een besloten oefenwedstrijd tegen Engeland. Over de uitslag werd niet gecommuniceerd, waarna een geïnteresseerde fan zich richtte tot het officiële kanaal van de Oranjevrouwen en om de uitslag vroeg. Die mocht echter niet gegeven worden.

Via Twitter wordt er gereageerd: 'Hallo, de oefenwedstrijd tegen Engeland is vandaag achter gesloten deuren gespeeld. We kunnen daarom hier geen informatie over geven.' Voetbal International-journalist Simon Zwartkruis gelooft zijn ogen niet als hij het bericht op Twitter leest. 'Eind maart oefenen de Oranje mannen trouwens tegen Engeland. De uitslag zal naar verluidt medio oktober bekend worden gemaakt door de KNVB', schrijft hij met een cynische ondertoon.

Ook Jack van Gelder reageert: 'Het vrouwenteam lijkt de onbevangenheid na een halfjaar al kwijt'. Uiteindelijk werd de uitslag alsnog bekendgemaakt: Oranje verloor het oefenduel met 1-4 van de Engelsen.

Er heerst de laatste tijd steeds meer onvrede over het feit dat veel trainingen en wedstrijden zich achter gesloten deuren afspelen. Voetbal is van de supporters, is het argument wat het meest gebruikt wordt.