Roda verkoopt talentvolle verdediger: 'Blij om terug te keren naar geboorteland'

Roda verkoopt talentvolle verdediger: 'Blij om terug te keren naar geboorteland'

24-01-2018 09:52
25

Roda JC heeft Frederic Ananou verkocht aan FC Ingolstadt 04. De twintigjarige verdediger tekent een contract tot medio 2021 bij de club uit de 2. Bundesliga, zo is woensdag bekendgemaakt.

"FC Ingolstadt is een ambitieuze club waar ik de beste omstandigheden zal vinden om de volgende stap in mijn ontwikkeling te zetten", zegt Ananou op de site van zijn nieuwe werkgever. "Ik ben blij dat de Schanzer mij de kans geven om weer in mijn geboorteland te gaan voetballen."

De jeugdinternational van Duitsland, die Togolese roots heeft, stapte in de zomer van 2016 transfervrij over van 1. FC Köln naar Roda JC. Hij stroomde vorig seizoen door vanuit de beloftenploeg en vormde een lichtpuntje in Kerkrade. Die lijn kon hij niet helemaal doorzetten, al kwam hij dit seizoen tot tien optredens in de Eredivisie.

Ananou had nog een contract tot en met het einde van het seizoen, met een optie voor Roda om dat met een jaar te verlengen. De Limburgers doen geen verdere uitspraken over de opbrengst van de transfer.