PSV-toptalent: 'Verschil is levensgroot, misschien heb ik een tussenstap nodig'

PSV-toptalent: 'Verschil is levensgroot, misschien heb ik een tussenstap nodig'

30-01-2018 07:32
26

Albert Gudmundsson vertolkte maandag met een goal en een assist opnieuw een hoofdrol bij Jong PSV tijdens de 4-1 zege op FC Eindhoven. De stap naar een prominentere rol bij het eerste elftal heeft de IJslander echter nog niet kunnen maken.

"Ik ben ambitieus en wil doorbreken op het hoogste niveau, maar vind het ook altijd prettig om hier te spelen", zegt Gudmundsson tegen het Eindhovens Dagblad. "Verkijk je er niet op. Het verschil tussen de top in de Eerste Divisie en Eredivisie is echt levensgroot. Ik besef dat en misschien is er voor mij nog een keer een tussenstap, of middelstap nodig, hoe je het ook wilt noemen."

Wedden

Meer odds

"Misschien ook wel niet en natuurlijk ga ik daarvoor", vervolgt de twintigjarige aanvaller. "Ik doe alles om een basisplek te krijgen, maar ben ook blij dat ik minuten kan maken bij Jong PSV. Daar blijf ik fit en kan ik op niveau wedstrijden spelen. Bovendien krijgen die wedstrijden ook volop aandacht en is er ook gewoon de druk om te winnen."

"Al is het verschil met PSV 1 gewoon groot, dat heb ik zelf ook ervaren", besluit Gudmundsson. Hij kwam dit seizoen vijf keer als invaller in actie in de Eredivisie. Zijn zaakwaarnemer vertelde onlangs dat er interesse uit binnen- en buitenland is.