El Hasnaoui (links) met Melvin Platje van Telstar

Voormalig Ajax-talent terug na slepend blessureleed: De Islam heeft me geholpen

Voormalig Ajax-talent terug na slepend blessureleed: "De Islam heeft me geholpen"

02-02-2018 09:01
36

Abdel Malek El Hasnaoui leek als talent van Ajax een grote toekomst tegemoet te gaan, maar lag er lange tijd uit met een slepende heupblessure. Na een mislukt avontuur bij PEC Zwolle zat hij zelfs zonder club, maar de 23-jarige middenvelder heeft zich terug in het betaald voetbal geknokt.

Jong AZ pikte hem op en inmiddels staat El Hasnaoui onder contract bij FC Eindhoven. "Ik wil hier het plezier terugvinden, honderd procent fit worden en lekker mijn ding doen", vertelt hij aan het Eindhovens Dagblad. De linkspoot heeft het plezier teruggevonden nadat hij tijdens zijn 'sabbatical year' even afstand had genomen van het voetbal. "Het is niet dat ik helemaal klaar was met voetbal, maar ja, ik had door die blessures wel zoiets van: nu even niet. Even mijn hoofd leegmaken, aan mijn fitheid werken en mezelf mentaal opkrikken."

Dat bleek niet altijd even gemakkelijk. "Ik heb wel met mijn hoofd omlaag gezeten. Waarom nu, waarom ik? Maar toch: er gebeuren ergere dingen in de wereld. Mijn geloof, de Islam, heeft me geholpen het te accepteren." Nu hij terug is, hoopt El Hasnaoui weer de 'Appie van het Balboaplein' te worden: de middenvelder voetbalde urenlang op straat. "Er waren geen telefoons, geen socialmediagedoe. Het was: na school naar huis rennen voor het eten, de bal pakken en richting het plein. (…) Ook in mijn tijd bij Ajax bleef ik op straat voetballen, al wisten ze dat op de club natuurlijk niet."