Prima avond voor PSV en De Jong na rode kaart van PEC-doelman

03-02-2018 21:38
127

PSV heeft zaterdag een eenvoudige zege geboekt op PEC Zwolle. Na een rode kaart voor doelman Mickey van der Hart kort voor rust werd het 4-0. Luuk de Jong was de grote man aan Eindhovense zijde met een hattrick.

PSV nam in het Philips Stadion meteen de touwtjes in handen, maar PEC kwam aanvankelijk nauwelijks in de problemen. De eerste grote kans was pas na ruim een half uur, toen Hirving Lozano het zijnet trof. Een kleine tien minuten later was de Mexicaan weer gevaarlijk, maar kon hij net niet bij de bal op aangeven van Steven Bergwijn.

Lozano was ook bij het volgende hoogtepunt betrokken. In de 42e minuut ging hij alleen op Mickey van der Hart af, die hem vloerde. Daardoor moest derde doelman Mike Hauptmeijer zijn opwachting maken en PEC verder met tien man. Dat hielden de bezoekers niet lang vol. Uit een hoekschop kopte De Jong de 1-0 binnen en ging PSV met een voorsprong rusten.

In de tweede helft kon PEC geen vuist meer maken. De Jong maakte in de 64e minuut zijn tweede van de avond. Marco van Ginkel stuurde Lozano diep, die de spits op maat bediende. Lozano was daarna met een bal op de paal gevaarlijk, maar het was opnieuw De Jong die toesloeg. Zijn derde was wel randje buitenspel op aangeven van Joshua Brenet. Diezelfde Brenet maakte er zelf nog 4-0 van.

Daarmee evenaarde PSV het eigen clubrecord van 21 thuiszeges op rij. De voorsprong op naaste belager Ajax bedraagt nu tien punten. De Amsterdammers spelen zondag tegen NAC Breda.