Liverpool slaat week na deadline alsnog toe: Colombiaan (18) direct verhuurd

Liverpool slaat week na deadline alsnog toe: Colombiaan (18) direct verhuurd

06-02-2018 14:34
7

Liverpool heeft een kleine week na het verlopen van de transferdeadline alsnog toegeslagen op de transfermarkt. The Reds melden via de officiële kanalen dat ze Anderson Arroyo, een achttienjarige verdediger uit Colombia, hebben gecontracteerd.

Arroyo verlaat zijn huidige club Fortaleza CEIF per direct, maar zal nog even moeten wachten voordat hij zijn debuut op Anfield kan maken. De verdediger wordt namelijk direct voor anderhalf jaar uitgeleend aan Real Mallorca, dat uitkomt op het derde niveau in Spanje. Voor hoeveel seizoen Arroyo in Liverpool heeft getekend, is niet bekendgemaakt door de nummer drie van de Premier League. Over de betaalde transfersom is evenmin een mededeling gedaan.

Hiermee is er voor Liverpool een einde gekomen aan een bewogen winterse transferperiode. De club zag Philippe Coutinho voor een monsterbedrag van 120 miljoen euro naar FC Barcelona vertrekken en nam ook afscheid van onder meer Lazar Markovic (Anderlecht) en Daniel Sturridge (West Bromwich Albion). Daartegenover staat de komst van Virgil van Dijk, die met een transfersom van 84 miljoen euro de duurste Nederlander aller tijden is.