'Ik ging van Feyenoord naar HSV. Dan Arsenal misschien, dacht ik. Daarna Barça?'

'Ik ging van Feyenoord naar HSV. Dan Arsenal misschien, dacht ik. Daarna Barça?'

Gepubliceerd: woensdag 7 februari 2018 om 10:32wo 07-02-2018 om 10:32

Het was een verrassende transfer in januari: VVV-Venlo versterkte zich met de transfervrije Romeo Castelen. De 34-jarige vleugelaanvaller, die de afgelopen jaren onder meer in Rusland en China actief was, sluit niet uit dat hij komende zomer wéér een buitenlands avontuur aangaat. 

"Uit alle hoeken van de wereld krijg ik appjes van mensen die me succes wensen voor wedstrijden van VVV. Dat is toch prachtig? Het voetbal heeft me verrijkt als mens. Mijn carrière is niet gelopen zoals ik die vroeger in mijn hoofd had uitgestippeld. Ik was telkens een trapje hoger geklommen, van ADO naar Feyenoord naar HSV. Hierna Arsenal misschien, dacht ik. En dan, wie weet, FC Barcelona? Ik ben in Rusland, Australië, Zuid-Korea en China uitgekomen. Het is goed zo", vertelt Castelen in Voetbal International. 

"Ik heb veel van de wereld gezien, dat is een rijkdom. En dan nu ook Limburg mogen ontdekken. Ik wil de jongens hier helpen waar ik maar kan. Wat ik ze wil meegeven, is dat ze moeten genieten van wat ze hebben. En, dat vooral, dat ze altijd keihard moeten werken. Geef alles wat je hebt, want je beroep is het mooiste dat er is", vervolgt hij. 'Veel spelers worden pas wakker rond hun 26ste. Hád ik maar meer gegeven. Maar dan is het vaak al te laat. Vanaf het begin moet je er staan. Knallen, niet klagen."

"Later zie ik voor mezelf wel een rol in de begeleiding van voetballers. Mijn einde als speler komt dichterbij, maar zolang als mijn lichaam het houdt, wil ik doorgaan. Misschien hier, ik sluit ook niet helemaal uit dat ik er na dit seizoen nog eens op uittrek. Amerika misschien, of het Midden-Oosten. Het avontuur blijft trekken."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws