'PSV moest betalen, maar het is een schijntje in vergelijking met Neres en Ajax'

'PSV moest betalen, maar het is een schijntje in vergelijking met Neres en Ajax'

08-02-2018 17:55
126

De weg die Mauro Junior heeft afgelegd bij PSV is dé manier voor clubs in Nederland om internationale topclubs te verslaan in de strijd om toptalenten. Dat zegt 'ontdekker' Richard Mettes tegen Voetbal International.

Hoewel Mauro pas op zijn achttiende een contract bij PSV mocht tekenen, kwam hij al vanaf 2013 jaarlijks een paar weken naar Eindhoven om mee te trainen. "Het is echt mogelijk grote Braziliaanse talenten binnen te halen, als je als club maar de juiste intenties en een goed plan hebt, daadkracht toont", vertelt Mettes aan VI.

"Het was op het laatst nog even lastig, omdat we er bijna een jaar over hebben gedaan de deal tussen PSV en Desportivo Brasil rond te krijgen. De club was namelijk overgenomen door Chinezen. PSV heeft moeten betalen voor Mauro, maar het is een schijntje als je het vergelijkt met wat Ajax voor David Neres heeft moeten neertellen. Het proces was soms zenuwslopend, maar dit project verdient in alle opzichten de schoonheidsprijs", besluit de in Zuid-Amerika actieve scout.