Broodnuchtere De Jong: 'Ook wel eens gedacht: onmogelijk dat die bal erin ging'

Broodnuchtere De Jong: 'Ook wel eens gedacht: onmogelijk dat die bal erin ging'

19-02-2018 10:14
51

PSV-spits Luuk de Jong heeft er vertrouwen in dat de Eindhovenaren zich na het puntenverlies tegen sc Heerenveen kunnen oprichten tegen Feyenoord. De regerend landskampioen geldt als angstgegner van PSV, dat sinds 2009 slechts één keer een competitiewedstrijd in De Kuip wist te winnen. 

Ook in de bekerwedstrijd van eind januari ging het mis voor de Eredivisie-koploper. "We moeten het nu maar gewoon laten zien daar. Geen excuses. En waarom zou dat niet kunnen?", aldus een strijdbare De Jong in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Ik vond ons laatst in de bekerwedstrijd zeker niet slechter dan Feyenoord. Voor mijn gevoel moeten we kunnen winnen. Net als in mijn tweede PSV-jaar (het seizoen 2015/2016, red.)."

De Eindhovenaren hadden weinig geluk tegen Heerenveen, maar De Jong weigerde daarover te klagen. "Het heeft dit seizoen al meegezeten. Het kan ook een keer tegenzitten. Daar moet je niet van in de war raken. Als je ziet hoe mijn kopbal in de slotfase bij 2-2 er niet ingaat...Zo'n redding maakt hun keeper nooit meer. Maar goed, we hebben ook wel eens gescoord dat je dacht: onmogelijk dat die bal erin is gegaan", concludeert de broodnuchtere aanvalsleider.

Feyenoord en PSV trappen zondag 25 februari om 14.30 af in Rotterdam-Zuid.

No Poll