Ten Hag: 'Heb om flesje wijn gewed met Groenendijk, zal ik zo wel krijgen'

Ten Hag: 'Heb om flesje wijn gewed met Groenendijk, zal ik zo wel krijgen'

25-02-2018 15:03
189

Erik ten Hag vindt dat Ajax in de tweede helft een strafschop had moeten hebben tegen ADO Den Haag. Nicolas Tagliafico werd in het strafschopgebied onderuit getrokken, maar scheidsrechter Pol van Boekel weigerde te fluiten voor een overtreding.

"Ik heb een penalty gezien ja, honderd procent", zegt Ten Hag tegen FOX Sports. De Ajax-trainer krijgt vervolgens de beelden te zien. "Ja, kijk maar. Ik heb met Fons Groenendijk (trainer ADO, red.) gewed om een flesje wijn, dus die zal ik zo wel krijgen denk ik."

Ten Hag deed er in de tweede helft alles aan om een overwinning te forceren. "We hebben geprobeerd het te verbeteren. Een rechtsbenige speler op rechts en een linksbenige speler op links. Het aantal passes had vele malen hoger gemoeten. ADO heeft goed verdedigd, die complimenten moet je ook geven. Ik denk dat ze in de tweede helft met meer geluk dan wijsheid overeind zijn gebleven."

Siem de Jong werd opgesteld als spits, maar kwam er nauwelijks aan te pas. "Het is altijd moeilijk. Je ziet dat tegenstanders hier altijd gesloten blijven. Als het gelijk blijft zal dat zo blijven. Hij had een goede kopbal. Dat is dan de pech die jij bedoelt. Ongelukkiger kan het niet."

Ten Hag denkt niet dat de titelstrijd beslist is door de 0-0. "Nee, dat denk ik niet. Dat weet ik wel zeker. Het kampioenschap wordt pas beslist in april/mei. Dat zal dit jaar niet anders zijn."