'Real Madrid haalt duurste 17-jarige ooit vroeger dan gepland naar Spanje'

'Real Madrid haalt duurste 17-jarige ooit vroeger dan gepland naar Spanje'

26-02-2018 16:08
14

Real Madrid laat Vinícius Júnior in de voorbereiding op het komende seizoen al meetrainen. Aanvankelijk was het de bedoeling dat de Braziliaan, die in 2017 reeds werd vastgelegd, nog minimaal een jaar voor Flamengo zou spelen. Als hij echter een goede indruk maakt, bestaat de kans dat hij blijft. Dat meldt Mundo Deportivo.

Vinicius, die komende zomer achttien jaar wordt, doorliep de jeugdopleiding van Flamengo en debuteerde op zestienjarige leeftijd al in het eerste elftal van de club. Real Madrid haalde de aanvaller binnen, met de afspraak dat hij tot medio 2019 in Brazilië actief zou blijven. Nu denkt de clubleiding van De Koninklijke er over na hem eerder te verwelkomen, om zijn ontwikkeling te versnellen.  

Met name fysiek zou Vinicius nog sterker moeten worden. De technische buitenspeler is in de Braziliaanse competitie regelmatig het slachtoffer van harde tackles en ook om die reden zou Real Madrid hem graag naar Europa willen halen. Vast staat dat hij in juli en augustus wordt opgenomen in de selectie van Zinedine Zidane en zich mag proberen te bewijzen. Real betaalde 45 miljoen voor Vinicius, waarmee hij de duurste zeventienjarige ooit is.