Stam moet zich zorgen maken om baan: Reading gaat wéér onderuit

Stam moet zich zorgen maken om baan: Reading gaat wéér onderuit

27-02-2018 23:03
6

De druk op Jaap Stam blijft toenemen. Zijn ploeg Reading ging dinsdag in eigen huis met 1-3 onderuit tegen Sheffield United en heeft nu al voor de vijfde keer op rij niet weten te winnen.

De Engelse pers zaagde de afgelopen periode al voorzichtig aan de stoelpoten van Stam en de kritiek zal alleen maar toenemen. Dinsdag was Sheffield te sterk voor The Royals. De ploeg van Stam incasseerde in de eerste helft twee treffers, die gemaakt werden door Billy Sharp en Mark Duffy (vlak voor rust).

Vlak na de theepauze kon Reading via Omar Richards iets terugdoen, maar Sharp maakte tien minuten later aan alle Reading-hoop een einde. Even daardoor miste Leandro Bacuna een strafschop, waarna hij door Stam naar de kant werd gehaald.

Reading kon een nederlaag niet voorkomen. De nummer achttien van het Championship heeft na 34 duels 34 punten en staat slechts vier punten boven de degradatiestreep. Vorig seizoen slaagde Stam er nét niet in om te promoveren naar de Premier League, nu moet hij serieus vrezen dat hij zijn baan kwijtraakt.