Sneijder klaar met profcarrière: Heerlijk om terug te zijn bij mijn oude cluppie

Sneijder klaar met profcarrière: "Heerlijk om terug te zijn bij mijn oude cluppie"

03-03-2018 11:50
26

Rodney Sneijder heeft een carrière als profvoetballer definitief uit zijn hoofd gezet. De broer van Oranje-recordinternational Wesley Sneijder speelt op 26-jarige leeftijd in de Eerste Klasse Amateurs en heeft het daar uitstekend naar zijn zin.

Nadat hij als Ajax-talent de stap naar het eerste elftal niet wist te maken, volgden voor Sneijder dienstverbanden bij FC Utrecht, RKC Waalwijk, Almere City en het Schotse Dundee United. Nergens kwam hij volledig uit de verf. "Ik werd in Nederland achtervolgd door het stempel van lastige jongen", vertelt de middenvelder aan Voetbal International. "Onterecht, in mijn ogen. Ik kreeg te maken met tegenslag op tegenslag. Ook gingen steeds meer dingen in het wereldje me tegenstaan. De oneerlijkheid, de spelletjes."

Wedden

Meer odds

Inmiddels is Sneijder volop bezig met zijn eigen kledingmerk en speelt hij in zijn vrije tijd bij zijn oude Utrechtse amateurclub DHSC. "Ik vind het heerlijk om terug te zijn bij mijn ouwe cluppie, in mijn ouwe wijk. Met mensen om me heen die ik enorm waardeer. Omdat ze eerlijk zijn, en puur", aldus Sneijder, die volop geniet van het amateurleven. "Hier heb ik wat ik wil: plezier in het voetbal en op zaterdag een zangertje in de kantine. Ik vind het wel goed zo."

Lees ook: Sneijder levert contract per direct in bij FC Utrecht: "Wij vinden het jammer"