Na vier maanden terug bij Ajax: 'Nog zoveel mogelijk spelen voor Ajax 1'

Na vier maanden terug bij Ajax: 'Nog zoveel mogelijk spelen voor Ajax 1'

10-03-2018 12:41
22

Nick Viergever heeft zijn eerste wedstrijd sinds medio november achter de rug. De linksbenige verdediger speelde vrijdagavond met Jong Ajax tegen Go Ahead Eagles, nadat hij enkele maanden uit de roulatie was vanwege blessureleed.

"Met mijn enkel ging het wel goed. Ik heb de laatste dagen pijnvrij kunnen trainen en het is nu belangrijk om minuten te maken en het gevoel van wedstrijden spelen weer terug te krijgen", vertelt Viergever aan Ajax TV. De verdediger heeft een frustrerende tijd achter de rug. "Het was eigenlijk de eerste keer in mijn carrière dat ik meer dan één wedstrijd achter elkaar gemist heb. Ik had nu ineens vrije weekenden en kon ineens naar verjaardagen. Dat was voor mijn familie wel leuk, maar ik vond het niks. De fysio's en mijn familie hebben het regelmatig te horen gekregen. Dan zit je met jezelf in de knoop en zijn zij de kop van jut."

Viergever kan nu echter toewerken naar zijn vermoedelijk laatste maanden in Ajax. De verdediger gaat zijn aflopende contract waarschijnlijk niet verlengen, maar wil zich nog niet uitspreken over zijn sportieve toekomst. "Ik wil nu nog zoveel mogelijk wedstrijden spelen voor Ajax 1. Die tweede plek vasthouden en wedstrijden winnen: dat is het enige wat telt en daar wil ik mijn steentje aan bijdragen."

Lees ook: 'PSV overweegt derde poging en meldt zich mogelijk opnieuw in Amsterdam'