Higler komt terug op dubieuze en veelbesproken beslissing: Was beter geweest

Higler komt terug op dubieuze en veelbesproken beslissing: "Was beter geweest"

Gepubliceerd: zondag 11 maart 2018 om 21:10zo 11-03-2018 om 21:10

AZ verdiende een strafschop tegen Feyenoord, erkent ook Dennis Higler. De scheidsrechter van dienst floot niet voor hands van Jan-Arie van der Heijden maar had dat achteraf gezien beter wel kunnen doen, vindt hij zelf. 

"Ik heb het moment gezien en ik heb het beoordeeld als niet opzettelijk tijdens de wedstrijd", begint Higler bij de NOS. Feyenoord won met 2-1, maar op het moment van de penalty stond het 0-0. "Je hebt een situatie waarin voorgezet wordt en je ziet Jan-Arie een tackle inzetten om te blokken. Daarin glijdt hij met zijn rechterarm laag en zijn linkerarm hoog. Op dat moment ben ik van mening dat de bal tegen de ondersteunende arm komt. Daarvan zeggen we: het is geen handsbal."

Na de wedstrijd bekeek Higler de beelden en komt hij terug op zijn beslissing om door te laten spelen. "In het veld zie ik de ondersteunende arm die dicht bij het lijf is, dus daarom vond ik het op dat moment geen strafschop. Nu ik de beelden heb gezien is de arm verder weg en denk ik dat het beter was geweest om een strafschop te geven."

"Je krijgt een discussie die ik heel goed begrijp. De assistent roept ook handsbal!, dat is ook duidelijk te zien. Ik ben van mening dat de arm dicht genoeg bij het lichaam is, mijn assistent vindt van niet. Dat geeft al aan hoe moeilijk het is. Ik kan me heel goed voorstellen dat mensen dit strafbaar hands vinden", aldus Higler. 

Lees ook: 

Poll

Verdiende AZ een penalty?

(1479 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws