NEC gaat aangifte doen: dieven dringen Goffert binnen en nemen 'RIP-vlag' mee

NEC gaat aangifte doen: dieven dringen Goffert binnen en nemen 'RIP-vlag' mee

16-03-2018 17:12
27

NEC is deze week slachtoffer geworden van een inbraak in het eigen stadion en gaat daarvan aangifte doen. De dieven hebben enkele vlaggen en spandoeken buitgemaakt, die tijdens wedstrijden in De Goffert te zien waren.

De Jupiler League-koploper zit vooral in zijn maag met een gestolen herinneringsvlag van Rockey Hellegers. Het prominente lid van de Nijmeegse harde kern kwam in het voorjaar van 2015 om het leven bij een vechtpartij op station Wijchen, toen hij door een trein werd aangereden. "We denken dat de diefstal is gepleegd door rivaliserende supporters van een andere club", laat Jeroen Rengers van de supportersvereniging NEC weten in een reactie aan De Gelderlander.

Rengers wil echter niet met de beschuldigende vinger in een expliciete richting wijzen. "Er worden verschillende namen genoemd. Maar we weten het nog niet." Volgens de NEC-fan is het gebruikelijk dat voetbalsupporters attributen van andere clubs stelen. Het ontvreemden van een zogeheten 'RIP-vlag' wordt echter niet getolereerd.