Opvallende woorden Koeman: 'Ik heb Memphis vorig jaar bij mij thuis uitgenodigd'

Opvallende woorden Koeman: 'Ik heb Memphis vorig jaar bij mij thuis uitgenodigd'

19-03-2018 16:01
27

Ronald Koeman bereidt zich voor op een 'strijd' met Memphis Depay bij het Nederlands elftal. De bondscoach acht de kans aanwezig dat de 24-jarige aanvaller onder hem een dragende kracht wordt in Oranje.

"Dat hoop ik wel", sprak Koeman op de persconferentie in aanloop naar de oefeninterlands tegen Engeland (vrijdag) en Portugal (volgende week maandag). De keuzeheer ziet ook dat Memphis vaak de headlines siert. "Natuurlijk zijn er wel eens momenten dat je denkt: doe dit anders. Maar dat geldt ook voor andere spelers."

"Ik ben ook een beetje van de oude stempel in veel dingen", vervolgt Koeman. "Je moet ook een beetje met je tijd mee gaan. Ik vind hem wel een speler die meer kan. Dat is een 'strijd' die ik met hem aanga."

Koeman onthult dat hij Memphis naar Everton probeerde te halen. "Ik heb Memphis vorig jaar een keer gesproken en uitgenodigd bij mij thuis. Toen wilde ik hem naar Everton halen. Uiteindelijk lukte dat niet en is hij naar Lyon gegaan."

Koeman kreeg desondanks een goede indruk van de oud-PSV'er. "Die was beter dan ik had", aldus de bondscoach. "Ik ben niet iemand die denkt 'mij lukt alles'. Daar zijn twee man voor nodig. Daar moet Memphis zelf ook alles aan doen."