Nederland zorgt voor wereldprimeur: PSV'er mag het opnemen tegen Engeland

Nederland zorgt voor wereldprimeur: PSV'er mag het opnemen tegen Engeland

20-03-2018 10:25
59

Een wereldprimeur: Nederland en Engeland spelen woensdag de eerste e-interland ooit. Ali Riza Aygün, eSporter van PSV, zal Nederland vertegenwoordigen in de wedstrijd die wordt uitgezonden op FOX Sports en het YouTube-kanaal van Ons Oranje.

Aygün neemt het op tegen de achttienjarige Shaun Springette uit Londen. Aygün en Springette zullen met de echte selecties gaan spelen zoals die zijn samengesteld door bondscoaches Ronald Koeman en Gareth Southgate. Dit is anders dan in bijvoorbeeld de E-Divisie, waar met Ultimate Team gespeeld wordt.

Aygün werd dit seizoen winterkampioen in de E-Divisie en won afgelopen weekend nog de Empoli eSports Cup in Italië. In Springette heeft hij een geduchte tegenstander: in 2017 werd hij FIFA Ultimate Team Champion op de Playstation 4. Ook dit duel zal op de PS4 gespeeld worden en wordt woensdag 21 maart om 20.30 uur uitgezonden op FOX Sports en het YouTube-kanaal van OnsOranje.

Vrijdag 23 maart spelen de echte teams van Nederland en Engeland in de Amsterdam Arena tegen elkaar in een oefenwedstrijd.