Langeler mist uitblinkers van Ajax en AZ: Geloof wel dat we daar uit gaan komen

Langeler mist uitblinkers van Ajax en AZ: "Geloof wel dat we daar uit gaan komen"

22-03-2018 11:02
16

Ronald Koeman kampt met een dilemma: moet de bondscoach van Oranje jongelingen een kans geven om zich te ontwikkelen bij het grote Nederlands elftal of Jong Oranje een kwaliteitsimpuls geven?

Jong Oranje is bezig met de kwalificatie voor het Europees Kampioenschap en kan in die strijd elk toptalent goed gebruiken. De beloften van coach Art Langeler staan tweede in de poule en alleen de beste nummers twee maken kans op een EK-ticket. Deze interlandperiode zitten bijvoorbeeld Justin Kluivert en Guus Til bij het grote Oranje, terwijl zij in de vorige interlandperiode nog belangrijk waren voor de beloften.

"Dat er een paar jongens zo snel doorstromen is juist ook een goed teken voor die jongens", vindt Langeler in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Dat is ook een doel van Jong Oranje: spelers klaarstomen voor het grote Oranje." Deze interlandperiode speelt Jong Oranje een oefenwedstrijd tegen België en een kwalificatieduel met Andorra, maar in september van dit jaar komen er écht cruciale wedstrijden aan. 

"Ik zie het zo: als die jongens een reële kans op een basisplaats hebben bij het grote Oranje, is het volstrekt logisch dat ze daar blijven. Maar als voor hen daar geen grote inbreng wordt verwacht, moeten ze bij Jong Oranje zijn. Ik geloof wel dat we daar uit gaan komen. Dat is ook nog een halfjaar weg. Met Koeman heb ik nu vooral over deze interlandperiode gesproken", aldus Langeler. 

Koeman zei eerder: "Ik neem de beslissing en houd daarbij rekening met Jong Oranje, dat zich moet plaatsen voor het EK. Maar het grote Oranje blijft het belangrijkste elftal."