KNVB reageert op Ajax-NEC-rel: Als Jong Ajax dat zegt, is het vast waar

KNVB reageert op Ajax-NEC-rel: "Als Jong Ajax dat zegt, is het vast waar"

Gepubliceerd: zaterdag 7 april 2018 om 22:49za 07-04-2018 om 22:49

De KNVB heeft zaterdagavond gereageerd op de 'Teun Bijleveld-affaire'. De middenvelder van Jong Ajax deed vrijdagavond negentig minuten mee tegen NEC, terwijl hij in de voorgaande wedstrijd tegen FC Dordrecht zijn vijfde gele kaart van het seizoen had gepakt.

Ajax claimt dat de middenvelder gewoon speelgerechtigd was, terwijl NEC precies het tegenovergestelde beweert. De KNVB heeft inmiddels een onderzoek ingesteld hoopt binnen enkele dagen duidelijkheid te kunnen geven over de kwestie, laat een woordvoerder weten aan De Gelderlander.

Ajax stelt dat het een lijst met geschorste spelers heeft ontvangen en dat Bijleveld daar niet op stond. De KNVB sluit niet uit dat de fout bij de voetbalbond ligt. "Als Jong Ajax dat zegt, is het vast waar. In de administratie moet iets fout zijn gegaan. We onderzoeken hoe dat heeft kunnen gebeuren en wat daar de consequenties van zijn."

Of het resultaat van Jong Ajax-NEC (2-0) blijft staan, is vooralsnog onduidelijk. Eerder dit seizoen moest de Jupiler League-wedstrijd tussen FC Oss en Jong AZ in zijn geheel worden overgespeeld, omdat de Alkmaarse beloften te veel 'oudere' en dus niet-speelgerechtigde spelers op het veld hadden staan.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws